30-årsjubileum i Bodø Kulturhus

Bodø Big Band markerer i år sitt 30. år som storband. Denne markeringen finner sted fredag 19. oktober i Bodø Kulturhus kl. 20.00. Vi skal framføre bestillingsverk skrevet av Tore Johansen, Jan Gunnar Hoff og Henning Gravrok. Dette blir en minneverdig konsert som det er verdt å få med seg.

1.sept 2007

Henning Gravrok, Tore Johansen og Jan Gunnar Hoff skal alle fremføre sine bestillingsverk sammen med jubilanten denne kvelden. Gravrok har vært dirigent og arrangør for BBB i lange perioder, og Tore Johansen har tidligere erfaring både fra trompetrekka og senere som dirigent i bandet. Jan Gunnar Hoff har kun vært med BBB som solist tidligere, og dette blir debuten hans som storbandkomponist. Bandets første av to jubileumskonserter skjedde under årets Nordland Musikkfestuke for et utsolgt Sinus og til flotte anmeldelser. Gravroks verk, som han har kalt The Good Things , ble også fremført der. Verkene til Hoff og Johansen vil bli urframført denne kvelden i Bodø Kulturhus.

I løpet av 30 år har Bodø Big Band blitt en viktig institusjon i Bodøs kulturliv. Igjennom historien har dyktige folk som Børge Petersen -Øverleir, Frode og Atle Nymo og Tore Johansen vært å finne i rekkene. Samarbeid med lokale artister og komponister har vært viktig for å finne en egen identitet og profil. BBB har jobbet med nasjonale og internasjonale størrelser som Frank Brodahl, Jon Balke, Mike Westbrook og Django Bates.

Fredag 19.10 kl. 20:00 i storsalen

Billettpris kr 180,- ord./ 150,- mod./stud

 

 

Billetter selges i billettluka ved Bodø Kulturhus eller på nett. Les mer