Bodø Big Band feat. The Real Thing

Bodø Internasjonale Orgelfestival (BIOF) har invitert oss til å gjøre årets hammondhappening sammen med souljazzbandet The Real Thing. Vi rigger oss til med Hammondorgel i lillesalen på Stormen Konserthus.

Dermed blir vi det første bandet som har spilt på samtlige av det nye konserthusets scener (med unntak av kammersalen).

25. apr 2015

The Real Thing kombinerer innflytelser fra det beste fra det amerikanske plateselskapet Blue Note, George Benson, Wes Montgomery, Jimmy Smith og andre, iblandet moderne populærmusikk. Resultatet er en blanding av bred swing, fet blues og slick funk. Må oppleves!

Etter et hardtsvingende samarbeid på en orgelfestival noen år tidligere, ønsket Bodø Internasjonale Orgelfestival (BIOF) gjenhør med denne produksjonen i 2015. Begge bandene sa ja. Det er vel da duket for de første Lesliekabinettvibrasjoner noensinne i konserthusets lille sal? 

Sammen med Bodø Big Band i høgform, og med Hammond B3 orgel i front, kommer dette til å bli et høydepunkt enten man digger orgel, gitar, storband eller ganske enkelt dritbra musikk. 

The Real Thing er et norsksvenskt souljazzband, med base i Oslo. Etter at saxofonisten Sigurd Køhn så tragisk gikk bort i tsunamien i Thailand i 2004, lå The Real Thing i dvale inntil 2010, da bandet gjorde et comeback.

Kvartetten har utgitt åtte album. Debuten kom i 1992 med albumet The Real Thing. Blant de mest populære utgivelsene er Live (med «Waffle Shuffle» og «Horsefeathers») Pleasure Is An Attitude (med «Mmm...Aahh...») og Deluxe.

The Real Thing består i dag av

Paul Wagnberg, Hammond B3 orgel

Staffan William-Olsson, gitar

Dave Edge, saxofoner

Hermund Nygård, trommer