Bodø Big Band feirer Ad Lib Jazzklubb 40 år

Ad Lib jazzklubb og Bodø Big Band har jobbet tett sammen i 40 år. Begge miljøene har vært sentrale i arbeidet med musikklivet i Bodø hele perioden. Når nå jazzklubben fyller 40 år, ønsker selvsagt Bodø Big Band å feire både jazzklubben men også Sinus, som er bandets «hjemmebane» og base for det meste av det musikalske utviklingsarbeidet bandet gjør.

30. apr 2016

På Sinus i Stormen konserthus lørdag 30. april, hyller storbandet de nordnorske utøverne og den nordnorske musikken, med noen nøye utvalgte celebre nordnorske musikalske gjester.

Bandets mangeårige leder Henning Gravrok kommer. Det blir denne kvelden et gjenhør med noen av hans fineste verker med ham selv som solist. Det var Henning som tok Bodø Big Bandband til nye høyder på 80 og 90-tallet. Henning satte en standard for hvordan man måtte jobbe for å komme videre, og han er en selvskreven musikalsk gjest på en kveld som dette. 

 
Vokalisten Marit Sandvik fra Harstad kommer. Marit har gjestet bandet med ujevne mellomrom gjennom mer enn 25 år, nå er det lenge siden sist og vi gleder oss til å få besøk av henne. Hun er en fantastisk formidler og en av våre fremste jazzsangere, og vi gleder oss til å presentere henne sammen med oss på nytt. 
 
Frode Nymo kommer. Frode er en av de som trådte sine ungdomsjazzsko i Bodø Big Band og senere skulle bli en prisbelønnet jazzsolist av internasjonalt kaliber. Han er selvsagt invitert når bandet skal hylle jazzklubben.
 
Ivar Antonsen kommer. Fauskes store jazzpianoeksport. Etter unge jazzår i Nordland på 60-tallet flyttet Ivar til Oslo der han raskt ble en del av det gryende miljøet rundt Jan Garbarek, Arild Andersen, Karin Krog og en rekke andre. Senere bodde han nesten 20 år i San Diego, USA, før han heldigvis for oss vendte nesen tilbake til Oslo i 2004 for å jobbe ved Norges Musikkhøgskole. To uker før denne konserten fyller Ivar Antonsen 70 år og det er en stor ære for oss å ha Ivar med på konserten.
 
Bodø Big Band skal også spille Tore Johansens nydelige storbandsuite «Open Minds» med tekster av den Nobelprisvinnende litteraturgiganten Tomas Tranströmer. Tranströmer gikk bort i 2015, 84 år gammel, men rakk å skrive brev til Tore Johansen der han ga sin tillatelse og «velsignelse» til at Tore skulle skrive musikk til noen av hans tekster. Til å fremføre disse med bandet er Marit Sandvik åpenbar. Verket har kun vært spilt en gang tidligere under Festspillene i Harstad i 2014, også da med Marit som solist. Det blir videre musikk av musikalske innflyttere til landsdelen, som f eks Anders Eriksson, Asbjørn Ruud og Harald Devold, alle komponister og musikere som har satt betydelige spor etter seg i nordnorsk musikkliv gjennom mer enn 20 år. 
 
Musikalsk leder: Roger Johansen
 
Velkommen til en ekte storbandjazzkveld medPå Sinus i Stormen konserthus lørdag 30. april, hyller storbandet de nordnorske utøverne og den nordnorske musikken, med noen nøye utvalgte celebre nordnorske musikalske gjester.
 Bodø Big Band og fine gjester!

Vokalisten Marit Sandvik fra Harstad kommer. Marit har gjestet bandet med ujevne mellomrom gjennom mer enn 25 år, nå er det lenge siden sist og vi gleder oss til å få besøk av henne. Hun er en fantastisk formidler og en av våre fremste jazzsangere, og vi gleder oss til å presentere henne sammen med oss på nytt. 

Frode Nymo kommer. Frode er en av de som trådte sine ungdomsjazzsko i Bodø Big Band og senere skulle bli en prisbelønnet jazzsolist av internasjonalt kaliber. Han er selvsagt invitert når bandet skal hylle jazzklubben.

Ivar Antonsen kommer. Fauskes store jazzpianoeksport. Etter unge jazzår i Nordland på 60-tallet flyttet Ivar til Oslo der han raskt ble en del av det gryende miljøet rundt Jan Garbarek, Arild Andersen, Karin Krog og en rekke andre. Senere bodde han nesten 20 år i San Diego, USA, før han heldigvis for oss vendte nesen tilbake til Oslo i 2004 for å jobbe ved Norges Musikkhøgskole. To uker før denne konserten fyller Ivar Antonsen 70 år og det er en stor ære for oss å ha Ivar med på konserten.

Bodø Big Band skal også spille Tore Johansens nydelige storbandsuite «Open Minds» med tekster av den Nobelprisvinnende litteraturgiganten Tomas Tranströmer. Tranströmer gikk bort i 2015, 84 år gammel, men rakk å skrive brev til Tore Johansen der han ga sin tillatelse og «velsignelse» til at Tore skulle skrive musikk til noen av hans tekster. Til å fremføre disse med bandet er Marit Sandvik åpenbar. Verket har kun vært spilt en gang tidligere under Festspillene i Harstad i 2014, også da med Marit som solist.

Det blir videre musikk av musikalske innflyttere til landsdelen, som f eks Anders Eriksson, Asbjørn Ruud og Harald Devold, alle komponister og musikere som har satt betydelige spor etter seg i nordnorsk musikkliv gjennom mer enn 20 år. 

Musikalsk leder er Roger Johansen.

Velkommen til en ekte storbandjazzkveld med Bodø Big Band og fine gjester!

Les konsertomtale på Sinus, Stormen Konserthus.