BJO: Hovedøen Social Club

Hovedøen Social Club kjent for å lage cubanske versjoner av norske slagere, skal sørge for at dansegulvet på Scandic Havet ikke kommer til å stille et sekund på deres konsert under Bodø Jazz Open. På med danseskoene!

30. JAN 2016

Hovedøen Social Club ble etablert i 2007 i forbindelse med at frontfigur Sverre Indris Joner reiste til Cuba i 1985 for å studere cubansk musikk. Joner har siden da gjort betydelig suksess med å omarrangere kjente musikkstykker til en diametralt annen stil/genre/form, eller «å plante om musikk der den slett ikke hører hjemme» som han selv kaller det. Flere album senere har Hovedøen Social Club utviklet et svært særegent uttrykk som ikke kan sammenlignes med noe annet.

Den usannsynlige fusjonen mellom Havana og Norsktoppen/Grand Prix/VG-lista har gjort at nordmenn over det ganske land trekker på smilebåndet og ikke kan gjøre annet enn å danse. Utfordringen bak versjonene er å balansere for ikke å bli en parodi, men en feiring av de kvaliteter som gjorde at man i utgangspunktet husker disse låtene. Og dessuten tilføre alt det som gjør at man aldri blir lei av å utforske de karibiske musikkformene. Og med Sergio Gonzalez ikke helt plettfrie norsk-uttale er soundet ikke til å ta feil av.

Hovedøen Social Club er blant annet kjent for sine unike samarbeid med KORK, Tango for 3, Trond Viggo Torgersen, Herborg Kråkevik, Jan Eggum, vår lokale høvding Terje Nilsen, Jørn Hoel og Nora Brockstedt. Til Bodø Jazz Open tar Joner (piano og arrangementer) med seg: Sergio Gonzalez (vokal), Eduardo Cedeño (congas), Tony Moreaux Charon (timbales), Ole Marius Melhuus (bass) og Erik Eilertsen (trompet).

http://www.bodojazzopen.no/program/?Article=16

Billetten gjelder helaften med Lill Lindfors, Hovedøen Social Club og Bodø Big Band.

Dørene åpner 20:00
Lill Lindfors 21:00
Hovedøen Social Club 23:00

Hovedøen Social Club på BJO sammen med Bodø Big
Bildet viser bandet Hovedøen Social Club