Aktuelt

Bodø Jazz Open 2017 med Maria Haukås Mittet

Bodø Big Band fyller 40 år i 2017. Da sier det seg selv at den første konserten i jubileumssesongen - på Bodø Jazz Open, må skinne litt ekstra. Derfor får vi med oss selveste Maria Haukaas Mittet!Les mer...

Spennende musikalsk høst 2016

Bodø Big Band er godt inne i en spennende musikalsk høst. Bandet gleder gamle og forhåpentligvis også nye lyttere med følgende fete produksjoner denne høsten:

Bodø Big Band swinger julen inn

Bodø Big Bands tradisjonelle julekonsert er en rytmisk klassiker på høyde med det beste i utlandet og et must for likere av god musikk, funky beats og herlige solister.

Les mer...

Storbandtrøkk for DIPS

25. november kjører vi igang med juleparty for e-helseleverandøren DIPS. Tre sett hardtsvingende storbandtrøkk til ære for et ekte Bodøfirma som setter Bodø på kartet. Inspirerende! Flere firmaer som trenger oss? Gi lyd. Dere ringer, vi swinger.

Les mer...

Stjernekamp på Tverlandet

Bodø Big Band drar ut av bomringen, over Tverlandsbrua til "landet". 15. oktober har storbandet sin første opptreden på Tverlandet så langt tilbake vi kan huske. Med oss får vi lokale og vokale gjester som skal få prøve seg i storbandformatet, Robert Thuv, Espen Melvik, Ulvhild & Ann-Kristin, Vanishing Vegas med flere. Stjernekamp fra NRK1 i lokalt format?

Les mer...

Bodø Big Band på Sortland Jazzfestival

Bodø Big Band legger ut på bøljane blå, og tar turen til Sortland. Nærmere bestemt kulturfabrikken Sortland.

Les mer...

Bursdagsfest på Kjerringøy (privat arr.)

Bodø Big Band spilte med med Vanja Storåker som vokalsolist på privat bursdagsfest på nydelige Kjerringøy 3. september 2016. Det finnes knapt noe kulere enn å ha et storband i sin egen bursdag. Noe å tenke på for flere? Ta kontakt så finner vi på noe moro sammen til akkurat din spesielle anledning!

Les mer...

Bodø Big Band feirer Ad Lib Jazzklubb 40 år

Ad Lib jazzklubb og Bodø Big Band har jobbet tett sammen i 40 år. Begge miljøene har vært sentrale i arbeidet med musikklivet i Bodø hele perioden. Når nå jazzklubben fyller 40 år, ønsker selvsagt Bodø Big Band å feire både jazzklubben men også Sinus, som er bandets «hjemmebane» og base for det meste av det musikalske utviklingsarbeidet bandet gjør.

Les mer...

Bodø Big Band med Kruse & Co

I stjernekamp på NRK TV må alle artistene innom storband som sjanger. Bodø Big Band tenker at også lokale artister som har utmerket seg positivt og vært med på Idol eller The Voice bør gjennom det samme. De må prøve seg i det klassiske storbandformatet.

Les mer...

Sommer i Meløy m/ Odd Rene og kordamer

Vi gleder oss til å besøke Sommerdagan i Meløy igjen! Sommerdagan i Meløy har invitert til festaften med Bodø Big Band, Odd Rene og noen av Meløys dyktige korister Hanne Sleipnes og Solveig Pedersen. Vi lover fullt trøkk på Halsa!

Les mer...

Bodø Big Band feat. The Real Thing

Bodø Internasjonale Orgelfestival (BIOF) har invitert oss til å gjøre årets hammondhappening sammen med souljazzbandet The Real Thing. Vi rigger oss til med Hammondorgel i lillesalen på Stormen Konserthus.

Dermed blir vi det første bandet som har spilt på samtlige av det nye konserthusets scener (med unntak av kammersalen).

Les mer...

Bodø Big Band med Mia Gundersen

Tradisjonen tro spiller Bodø Big Band jula inn på Sinus lørdag 20. desember.
Årets gjest er Mia Gundersen!

Les mer...

Våre kjære Magnus er gått bort.

Torsdag 27. november 2014 tok vi et siste farvel med vår kjære pianist, trombonist, venn og leder, Magnus Øhmer Johansen.

Les mer...

BBB møter Helvitis Fokking Funk 16.Mai 2014

Som tittelen antyder blir dette en kveld i funkens tegn. Fra den eksotiske øya i vest, fra vårt gode naboland Island kommer Samúel Jón Samúelsson - trombonist, komponist og bandleder. Han begikk i 2010 albumet Helvitis Fokking Funk - derav tittelen på konserten vår.

Les mer...

Bodø Jazz Open 2014 - Terje Rypdal

Bodø Jazz Open 2014 åpner Onsdag 22.januar og hovedkonserten denne dagen er verket "Crime Scene" signert Terje Rypdal i samspill med selveste Bodø Big Band!

Les mer...

Bodø Big Band Juleextravaganza Lørdag 21.12.2013

BBB spiller julen inn på Sinus sammen med Gisle Østensen og England Brooks. Her kommer schlagerne tett og vi passer på å snike inn litt julemusikk. Velkommen til en mandelfri aften sammen med oss!

Les mer...

Sinus 30-Årsjubileum 27.11.13

Etter to strålende konserter, en i Fore kirke og en i Skjerstad satser BBB videre. Førstkommende helg skal vi gjøre en julebordsjobb på Radisson, mens onsdag 27. november skal vi være med på å feire Sinus sin 30-årsdag.

Les mer...

BBB og MeSDameS 9-10. Nov 2013

Da er høsten forlengst startet og det betyr konsertsesong for Bodø Big Band. Førstkommende helg framfører vi sammen med damekoret MesDames Duke Ellingtons Sacred concert no 2 i Fore kirke på lørdag kl 18 og i skjerstad kirke på søndag klokken 18.

Les mer...

BBB med gjester på Sommerdagan i Meløy 4. August

Sommerdagan har lenge hatt et ønske om å samarbeide med Bodø Big Band, og dette har vært gjensidig fra BBB’s side. Nå har vi endelig fått dette til! Vi tar turen sørover for å gjøre en forrykende konsert, med lokale vokalister. Både BBB og vokalister lover underholdning så det rekker til avslutningskonserten!

Les mer...

Bodø Big Band og Con Brio 21.April 2013

Hear Thou Our Pray`r, Helge Hurum
Rømvik kirke. Søndag 21. april kl. 19:00.
Dette verket har også blitt konsertens tittel. I tillegg byr vi på nordisk jazz med kor og komp fra storband.

Les mer...

Bodø Big Band - PolarJazz 2013

I anledning vårt jubileum reiser vi til Svalbard for å holde konsert under årets PolarJazz.

Les mer...

Bodø Jazz Open 2013

Bodø Big Band, Arild Andersen og Bodø Rhythm Group holder konsert torsdag 24. januar 2013 klokken 21:00 på Sinus.

Les mer...

Seminarkonsert i Misvær

I anledning Bodø Jazz Open har vi seminar i Misvær 12.-13. januar.

Les mer...

Salsa i Bodø

Årets julekonsert med Bodø Big Band 14. desember blir viet salsa med Sverre Indris Joner og Sergio Gonzalez.

Les mer...

Konsert under Nordland Musikkfestuke

Bodø Big Band deltar under Nordland Musikkfestuke. Urfremføring av Bjørn Andor Drage's verk "Big Bad Music". Gjesteartist for kvelden er Håvard Lund.

Les mer...

Bodø Big Band i Jazznytt!

Bodø Big Band presenteres over 2 sider i siste utgave av fagbladet Jazznytt.
35 års jubilant i strålende form =)

Artikkelen kan leses under, i vedlagt link.

Les mer...

BBB spiller Motown

Lørdag 12. mai spiller Bodø Big Band Motown.
For anledningen har vi med oss England Brooks, Ann Kristin Bjørby og Arvid Nilsen.

Les mer...

35 år med Bodø Big Band

35 år med Bodø Big Band I 2012 markerer vi 35-årsjubileumet med flere ulike prosjekter. Allerede i januar gjorde vi årets første konsert under Bodø jazz Open.

Les mer...

Bodø Jazz Open 2012

Få med deg BBB + Joddski + Marit Sandvik + Hilde Marie Kjersem + Henning Gravrok på RADISSON LØRDAG 28.januar.

Les mer...

BBB julekonsert 2011

Mer spennende enn den hardeste pakke, deiligere enn akevitt, og fetere enn både delphiakake og juleribbe: BBB's julekonserter er Juletradisjon med stor J! Gjestevokalister: Are Simonsen og England Brooks. Tema for årets konsert er Steely Dan, og julesanger i ny innpakning.
Sinus lørdag 17.desember.


Les mer...

BBB ønsker ny musikalsk leder velkommen!

Gunnar!

Les mer...

Bodø Kulturhus 20 årsjubileum 1991 - 2011

BBB spiller bestillingsverk av Bugge Wesseltoft, i samarbeid med Bodø Rhythm Group.

I anledning av at Bodø Kulturhus er 20 år, settes det opp en le grande forestiling for å feire denne begivenhet. Her vil du kunne møte noe av det kunstneriske mangfold som har preget kulturhuset gjennom årene.

Fredag 20 Mai kl 19.30.

Musikalsk leder: Tore Johansen.


Les mer...

BBB Fokus: Duke Ellington

I konsertserien ”Big Band Fokus” har BBB denne gangen valgt å fokusere på en av verdens største musikkpersonligheter, Duke Ellington.

Musikalsk leder: Tore Johansen

Solister: Joar Klæboe Henriksen (klarinett), Thale Krogtoft Jensen, Katrin Jeanette Hansen, Charlotte Espejord Jakobsen og Eva Therese Johansen (vokal).

Sinus, onsdag 6. april 2011


Les mer...

Bodø Jazz Open - Bodø Big Band m/ Torun Eriksen

Til Bodøs aller første jazzfestival har Bodø Big Band gleden av å invitere sangeren Torun Eriksen til konsertsamarbeid.

Torun Eriksen er en norsk jazz/pop-vokalist som har skapt seg sitt helt unike uttrykk. Om hennes siste plate (2010) skriver Erling Wicklund i NRK: "Med sitt tredje album ”Passage” framstår Torun Eriksen som artist og låtskriver i verdensklasse – et Norges svar på Joni Mitchell"

"Skal musikken i jazzlandet komme vidare, treng vi stemmer som Torun Eriksen" skrev Dagsavisens Roald Helgheim etter å ha hørt debutalbumet Glittercard i 2003.

Sinus, fredag 28. januar 2011, under Bodø Jazz Open

Les mer...

Julekonsert 2010: Rigmor Gustafsson!

Bodø Big Band har gjort et ordentlig scoop til årets julekonsert. Rigmor Gustafsson er en av Sveriges største artister i jazz/pop-segmentet og publikum kan se frem til nok en fantastisk førjulskonsert med byens storband. Sinus 18.12.10 kl.2200.

Les mer...

15. & 23.oktober 2010: BBB Akustisk: Mintzer-orgie

15.oktober spiller Bodø Big Band unplugged i Kulturhusets Lille Sal. Dette blir 1. konsert i en konsertserie vi har kalt "BigBand Fokus" hvor vi tar for oss én komponist hver gang. Denne gangen falt det naturlige valget på storband-guru Bob Mintzer.

23.oktober gjør vi samme konsert på Studentersamfunnet på Mørkved - litt mere "plugged" enn i Lillesalen :)

Les mer...

Vårkonsert på Sinus, lørdag 5. juni

5. juni skal Bodø Big Band ha sin årlige vårkonsert på Sinus, denne gangen under ledelse av Henning Gravrok. Gjesteartist denne kvelden blir vokalisten Trine Hanssen.

Les mer...

Julekonsert med Unni Wilhelmsen 19. desember

[07.10.09] Bodø Big Band arrangerer også i år sin årlige julekonsert på Sinus. Denne gangen sammen med artisten Unni Wilhelmsen.Les mer...

Vårkonsert med Frode Fjellheim

[22.04.09] Lørdag 30. mai står Bodø Big Band igjen på nyoppussede Sinus, med Frode Fjellheim og Bodø Rhythm Group som gjester.

Les mer...

Ladies Night på kvinnedagen

[28.02.09] AD Lib Jazzklubb inviterer til LADIES NIGHT med Bodø Big Band på SydØst søndag 8. MARS kl 20.00.

Les mer...

Årets julekonsert - Lars Jansson 20. desember

[16.11.08] Bodø Big Bands julekonsert blir også i år på Sinus. Denne gangen med den svenske mesterpianisten Lars Jansson.

Les mer...

Konsert i Bodø Kulturhus, onsdag 29. oktober

[26.08.08] Når jazzlegenden Kenny Wheeler entrer scenen sammen med Bodø Rhythm Group og Bodø Big Band, er det duket for en begivenhet av de sjeldne.

Les mer...

Tore Johansen tilbake som musikalsk leder

[07.03.08] Tore Johansen overtar det musikalske ansvaret i storbandet denne våren.

Les mer...

Julekonsert på Sinus 15. desember

[23.11.07] BBB inviterer til julekonsert på Sinus lørdag 15. desember. Storbandet markerer sitt 30-årsjubileum i år, og julekonserten er den siste konserten dette jubileumsåret. Denne gangen har storbandet med seg vokalistene England Brooks og Gøran Pedersen.

Les mer...

30-årsjubileum i Bodø Kulturhus

[01.09.07] Bodø Big Band markerer i år sitt 30. år som storband. Denne markeringen finner sted fredag 19. oktober i Bodø Kulturhus kl. 20.00. Vi skal framføre bestillingsverk skrevet av Tore Johansen, Jan Gunnar Hoff og Henning Gravrok. Dette blir en minneverdig konsert som det er verdt å få med seg.

Les mer...

BBB spiller under Nordland Musikkfestuke

[13.05.07] 10. august skal BBB opptre på Sinus under Nordland Musikkfestuke. Dette blir en konsert som er med på å markere storbandets 30-årsjubileum, denne gangen under ledelse av Henning Gravrok.

Les mer...

Vårkonsert på Sinus 5. mai

[20.04.07] Bodø Big Band skal ha sin årlige vårkonsert på Sinus lørdag 5. mai. Storbandet skal denne gangen spille et repertoar bestående av fengende jazzlåter i god, gammel swingstil. Med seg som musikalsk leder har de fått nåværende festspilldirektør i Harstad, Birger Carlsen.

Les mer...

Birger Carlsen leder storbandet denne våren

[29.01.07] Den anerkjente storbandlederen Birger Carlsen overtar BBB denne våren etter Henning Gravrok. Han skal komme og ha noen helgeseminarer, og lede storbandet under vårkonserten 5. mai.

Les mer...

Ladies night

[28.11.06] Bodø Big Band skal holde sin årlige julekonsert på Sinus lørdag 16. desember. Denne gangen er det fire damer som står i fokus.

Les mer...

Spillejobb på Bertnesdagan

[03.10.06] BBB skal spille under årets Bertnesdaga, nærmere bestemt søndag 8. oktober.

Les mer...

Henning Gravrok tilbake til BBB

[03.07.06] Til høsten er Henning Gravrok tilbake som musikalsk leder for BBB. Han har tidligere ledet storbandet i en årrekke, og er kanskje den enkeltpersonen som de fleste forbinder med BBB den seinere tiden.

Les mer...

FRO forlater storbandet

[02.06.06] Det siste året har Finn Robert Olsen ledet BBB med stor suksess, men pga. jobbmessige årsaker fratrer han lederjobben fra sommeren av.

Les mer...

Vårkonsert på Sinus 6. mai

[11.04.06] Lørdag 6. mai er det klart for konsert med BBB på Sinus. Denne gangen sammen med fire lokale vokalister.

Les mer...

 


 

 

 

  

 

 

 

 

Bodø Big Band | Tlf: 91135001 | E-post: roger.johansen@stormen.no | publiseringsløsning: www.seria.no | design: Rune P Design